Huur opzeggen

Als u uw woning niet langer wilt huren, zegt u de huur op. Dat kan onder andere met het formulier op deze website. U kunt zelf kiezen op welke dag u de huur wilt beëindigen. Het moet wel altijd een werkdag zijn. Wanneer wij uw opzegging hebben ontvangen, krijgt u een bevestiging per brief. Hierin staat wat u moet doen als u uw huurwoning verlaat.

Wanneer opzeggen?

De opzegtermijn is minimaal één maand. Zegt u bijvoorbeeld op 10 januari de huur op, dan moet u in elk geval nog tot 10 februari huur betalen. Eerder opzeggen mag natuurlijk ook, maar de termijn blijft minimaal één maand. Soms geldt een opzegperiode van twee maanden. Als dat zo is, dan staat dit in uw huurcontract. Na het invullen en versturen van het Formulier huur opzeggen is de opzegging definitief.

Let op: de laatste huurdag mag niet op een feestdag of in het weekeinde vallen. Dan wordt de laatste huurdag de eerstvolgende werkdag.

Hoe opzeggen

U kunt op verschillende manieren de huur van uw woning of kamer opzeggen:

  • Online met het formulier Huuropzegging .
  • Langskomen in de woonwinkel, Gedempte Zuiderdiep 22. Van maandag t/m donderdag van 9.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur.

Sleutels inleveren

Op de dag dat uw huurcontract afloopt, levert u voor 12.00 uur 's middags alle sleutels in bij onze woonwinkel aan het Gedempte Zuiderdiep 22.

  • Sleutel(s) van de voordeur van uw portiek, woning of kamer. 
  • Sleutel(s) van de berging.
  • Sleutel(s) van uw postkastje.

U levert ook de sleutels in die u zelf hebt laten bijmaken. Sleutels van vaste kasten en balkondeuren kunt u in de kamer achterlaten. Heeft u voor een slot geen sleutel meer of werkt het slot niet? Dan vervangen we de cilinder van het slot op uw kosten. Dat kost 45 euro per cilinder.

Een eventuele milieupas van de gemeente Groningen kunt u in de woning achterlaten.

Achterlaten van de woning of kamer

Bij het grootste deel van onze huurders komen we niet meer langs om te vertellen hoe de woning of kamer moet worden achtergelaten. We denken dat u dit goed zelf kunt beoordelen. Hoe zou u willen dat uw nieuwe woning eruit zou zien? We hebben wel een aantal regels opgesteld. Deze regels vindt u bij achterlaten woning . Wilt u toch graag dat er iemand bij u langskomt voor controle? Dan is dit mogelijk. Bel dan naar 050 - 369 36 93 op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

Afrekening servicekosten

Wij sturen u jaarlijks rond 1 juli de afrekening van de servicekosten. Dit kan betekenen dat u (ruim) nadat u verhuisd bent, nog een afrekening krijgt van Lefier. Deze gaat over de periode toen u nog in uw woning of kamer woonde. De rekening moet u dan alsnog betalen. Daarom is het belangrijk dat u uw nieuwe adres aan ons doorgeeft.

Meer informatie 

Bekijk voor meer informatie onze onderstaande brochures "Als u de huur van uw woning wilt opzeggen" of "Als je de huur van je kamer wilt opzeggen".