Verhuizen

Heeft u besloten naar een andere woning te verhuizen? Dan moet er na het opzeggen van de huur nog veel gebeuren. Lees hier een paar belangrijke tips over wat er verder bij een verhuizing komt kijken. We wensen u succes met de verhuizing en veel plezier in uw nieuwe woning!

Huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Dan moet u de huur van uw huidige woning opzeggen. Lees bij huur opzeggen hoe u dit kunt doen.

Huurtoeslag

Ontvangt u huurtoeslag? Kijk dan op de site van de Belastingdienst wat u moet doen bij een verhuizing.

Gemeente

Ga tijdig naar het gemeentehuis van de vestigingsplaats om uw adres in het bevolkingsregister te laten wijzigen. U wordt dan uitgeschreven op het oude adres. Dit is ook belangrijk als u recht heeft op huurtoeslag. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. In de meeste gemeenten kan dit ook digitaal via de website van de gemeente.

Telefoon / Internet / TV

Geef uw verhuizing tijdig door aan uw aanbieder voor telefoon, internet en televisie.

Post

Denk bij het verhuizen aan uw post. Naast het sturen van adreswijzigingen, kunt u ook uw post doorsturen naar uw nieuwe adres. Wanneer u op tijd aan PostNL doorgeeft dat u gaat verhuizen, wordt de post vanaf de verhuisdatum naar uw nieuwe adres gestuurd. Voor de eerste maand is dit gratis. Kijk op de website van PostNL voor meer informatie. Let op: Sinds 2009 is PostNL niet meer het enige bedrijf die uw post bezorgd. Er zijn verschillende soorten organisaties die er voor kunnen zorgen dat al uw post meeverhuist. Een voorbeeld van een organisatie is Verhuisvriend .

Verhuisberichten

Stuur tijdig verhuisberichten naar familie, vrienden en kennissen. Op het postkantoor kunt u daarvoor speciale kaarten kopen. Geef uw nieuwe adres ook door aan organisaties waar u klant bent, verenigingen, enzovoorts. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen, lidmaatschappen, postorderbedrijven, huisarts en school.

Meterstanden energie en water

Als u verhuist, moet u de meterstanden van gas, water en elektra aan uw energieleverancier doorgeven. Dit doet u zowel voor uw oude als voor uw nieuwe woning. Neem de meterstanden een dag voor de verhuizing op. De meterstanden van gas en elektra kunt u doorgeven aan uw energieleverancier. De standen van de watermeter geeft u door aan uw waterbedrijf.

Verzekering

Geef uw inboedelverzekeraar tijdig door dat u gaat verhuizen. Controleer ook meteen even of u hoog genoeg verzekerd bent. Uw verzekeraar heeft een lijst waarmee u de waarde van uw inboedel kunt schatten.

Centrale Verwarming

Als u in de winter verhuist, kunt u het beste de centrale verwarming aan laten staan (10 graden) en alle radiatoren open zetten. Zo voorkomt u bevriezing. Heeft uw huis geen centrale verwarming? Tap dan de waterleiding af om bevriezing te voorkomen.