Meepraten met Lefier

Wie kent uw buurt, wijk of dorp het beste? U bent de kenner! Daarom horen wij graag uw mening. Heeft u ideeën? Wilt u meepraten of meedenken over de toekomst van uw buurt, wijk of dorp? Er zijn verschillende mogelijkheden om met ons mee te praten.

Overlegwet

Lefier overlegt regelmatig met huurdersorganisaties over allerlei belangrijke onderwerpen. Dat willen wij zelf graag. Maar het is ook vastgelegd in de ‘Wet op het overleg huurders verhuurder’, kortweg de Overlegwet.

Klanten Advies Raad (KAR) 

Participatie betekent letterlijk deelnemen. Het zo maximaal mogelijk meedoen in de samenleving. Voor Lefier betekent het dat huurders van Lefier StadGroningen optimaal de mogelijkheid hebben inspraak, op diverse thema’s, vorm te geven.

Sinds september 2013 is de KAR (Klanten Advies Raad) de belangenvertegenwoordiger van alle huurders van Lefier StadGroningen. De KAR is actief bezig om een goede samenwerking aan te gaan met diverse vertegenwoordigers van de bestaande en mogelijk nieuwe huurdersgroepen.

U kunt in contact komen met de KAR door een mail te sturen naar: kargroningen@gmail.com

Grobos

Als je een kamer huurt bij Lefier ben je automatisch lid van het Grobos. Het Grobos (Groninger Bewonersoverleg Stichting Studentenhuisvesting) is een overkoepelende bewonersvereniging voor kamerhuurders. Via het Grobos kun je als bewoner van een studentencomplex van Lefier invloed uitoefenen op ons beleid.

Bezoekadres: Visserstraat 56, Groningen
Postadres: Postbus 1251, 9701 BG Groningen
Telefoon en fax: (050) 3145884
Website: http://www.grobos.nl/   
E-mail:

Bewonersverenigingen en -commissies

In veel studentencomplexen is een bewonersvereniging actief. Er wordt vaak een bewonersvertegenwoordiger gekozen die de belangen van de bewoners behartigt. Daarnaast kan de bewonersvereniging zorgen voor gezamenlijke voorzieningen, zoals de telefoon, wasmachines en -drogers en kan ze activiteiten organiseren. 

Bezoek ook eens de bewonerspagina's van de studentenflats.
Selwerdflats 
Mudaheerd 
Hoendiep 
Eendrachtskade

Wij stellen ons graag aan u voor

Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie in Noord-Nederland. Met onze vestigingen in Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal zetten we ons elke dag in voor goede woningen, buurten en wijken. Zodat de omgeving inspiratie geeft aan wie er woont.