Overlast

Wij vinden het belangrijk dat u in een prettige woonomgeving woont. Toch kan het gebeuren dat u overlast ervaart in uw buurt of woning. In zo’n geval kunt u dit bij Lefier melden. Wij proberen dan samen een oplossing te vinden.

Wat is overlast?

Overlast kan verschillende oorzaken hebben. U heeft bijvoorbeeld overlast van uw buren. Of van opgestapeld huisvuil in uw buurt. Wat u hier tegen kunt doen, verschilt per situatie.

Burenoverlast

Harde geluiden, ruzies, huisvuil: het is vervelend als u last heeft van uw buren. U kunt ook zelf wat doen tegen burenoverlast. Probeer altijd eerst in een gesprek de problemen op te lossen voordat u hulp inschakelt. Op de pagina in gesprek met uw buren vindt u informatie en adviezen hierover.

Melden bij Lefier

U heeft gepraat met uw buren, andere buren ingeschakeld? Maar nog steeds is er overlast? Geef dan uw melding door aan Lefier. Na ontvangst zorgen we dat uw melding bij de juiste persoon terecht komt. Daarna nemen wij contact met u op. Samen zoeken wij dan naar een oplossing.

Hoe kunt u uw melding doorgeven?

Dit kan heel gemakkelijk via het online formulier Overlast melden .

Buurtbemiddeling

Lefier werkt in sommige gevallen samen met Buurtbemiddeling. Project Buurtbemiddeling Groningen is onderdeel van Stiel. De buurtbemiddelaars horen het verhaal van beide buren en brengen hen samen aan tafel. U kunt ook zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling Groningen: Stiel, Munnekeholm 2, 9711 JA Groningen. Telefoonnummer 050 368 18 82 of e-mail .

Andere instellingen

U kunt ook contact opnemen met een aantal andere instanties in Groningen die u kunnen helpen, of handige tips hebben.

  • meldpunt overlast 050 - 587 58 85
  • milieudienst Gemeente Groningen 050 - 367 10 00
  • geen spoed, wel politie 0900 - 8844
  • alarmnummer politie, brandweer, GGD 112

Wij stellen ons graag aan u voor

Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie in Noord-Nederland. Met onze vestigingen in Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal zetten we ons elke dag in voor goede woningen, buurten en wijken. Zodat de omgeving inspiratie geeft aan wie er woont.