Huur opzeggen

Als u uw woning niet langer wilt huren, zegt u de huur op. Dat kan onder andere met het formulier op deze website. U kunt zelf kiezen op welke dag u de huur wilt beëindigen. Het moet wel altijd een werkdag zijn. Wanneer wij uw opzegging hebben ontvangen, krijgt u een bevestiging per brief. Hierin staat wat u moet doen als u uw huurwoning verlaat.

Wanneer opzeggen?

De opzegtermijn is minimaal één maand. Zegt u bijvoorbeeld op 10 januari de huur op, dan moet u in elk geval nog tot 10 februari huur betalen. Eerder opzeggen mag natuurlijk ook, maar de termijn blijft minimaal één maand. Soms geldt een opzegperiode van twee maanden. Als dat zo is, dan staat dit in uw huurcontract. Na het invullen en versturen van het Formulier huur opzeggen is de opzegging definitief.

Let op: de laatste huurdag mag niet op een feestdag of in het weekeinde vallen. Dan wordt de laatste huurdag de eerstvolgende werkdag.

Hoe opzeggen

U kunt uw huur als volgt manieren opzeggen:

  • Online met het formulier Huuropzegging op deze site.
  • Zelf een brief schrijven of een opzeggingsformulier ophalen bij Lefier.

Online opzeggen

U kunt eenvoudig online opzeggen met het formulier Huuropzegging .

Schriftelijk opzeggen

Zegt u de huur liever schriftelijk op? U kunt het opzeggen van de huur ook regelen in één van onze woonwinkels. U vult dan het formulier Huuropzegging in. Wij kunnen meteen een afspraak met u maken voor de voorcontrole van uw woning. Makkelijk en snel geregeld dus!

Zelf een brief sturen kan ook. Geef dan duidelijk aan:

  • Per wanneer u de huur opzegt. 
  • Waarom u de huur opzegt. 
  • Uw correspondentieadres, uw nieuwe woonadres en een telefoonnummer waarop u dagelijks bereikbaar bent.
  • Zet onderaan de brief uw handtekening. Staan er in het huurcontract meerdere huurders genoemd, dan moeten ook zij de brief ondertekenen.

Houd rekening met de verwerkingstijd die Post NL nodig heeft. Als wij uw brief te laat ontvangen, schuift de einddatum op. Wilt u er zeker van zijn dat wij uw brief op tijd ontvangen, verstuur uw opzeggingsbrief dan aangetekend.

Stuur uw opzeggingsbrief naar:
Lefier ZuidoostDrenthe
t.a.v. Wonen & Welzijn
Postbus 20.000
7800 PA Emmen

Voorcontrole

U moet de woning in goede staat opleveren. Daarom maken we na opzegging een afspraak met u voor een voorcontrole. Hoe eerder, hoe beter. Zo kunnen we ook sneller een nieuwe huurder vinden die misschien dingen uit uw oude woning wil overnemen.

Nadat wij uw huuropzegging hebben ontvangen, sturen we u een ontvangstbevestiging. In deze brief staat: 

  • De datum en het tijdstip van de voorcontrole. 
  • De definitieve datum waarop de huur eindigt en u de sleutels moet inleveren.

Ook ontvangt u van ons de brochure ‘Als u gaat verhuizen’. Hierin kunt u lezen welke zaken u en Lefier moeten regelen, nadat u de huur heeft opgezegd.

Opzeggen gezamenlijk huurcontract

Wilt u een gezamenlijk huurcontract opzeggen? Maak dan gebruik van het formulier opzeggen gezamenlijk huurcontract .

Meer weten over huur opzeggen?

In de folder "Huur opzeggen" staat alle informatie over opzeggen op een rij. Na ontvangst van uw opzegging krijgt u bovendien van ons de brochure "Als u gaat verhuizen". Hierin leest u welke zaken u en Lefier moeten regelen, nadat u de huur heeft opgezegd. Beide folders kunt ook hieronder downloaden.