Inschrijven

Inschrijven

Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning van Lefier? Dan moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende. Voor inschrijving gelden enkele spelregels.

Spelregels

  • Om u in te schrijven en opties te nemen, moet u in principe 18 jaar of ouder zijn.
  • Bent u jonger dan 18, dan kunt u zich alleen inschrijven als u getrouwd of gescheiden bent. Of als u een minderjarige moeder bent die via de rechter meerderjarige status heeft verkregen. Neem in deze gevallen contact met Lefier op.
  • De inschrijving is persoonlijk.
  • U kunt zich dus niet samen met iemand anders inschrijven. U mag zich maar één keer inschrijven. Dit wordt automatisch gecontroleerd. De kosten voor inschrijving zijn € 20,-. Jaarlijks willen we weten of u ingeschreven wilt blijven staan. Is dit het geval, dan betaalt u hiervoor € 20,-.
  • Bij uw inschrijving geeft u aan voor welke woningen u in aanmerking wilt komen (opties nemen).
  • U kunt op maximaal 10 woningclusters een optie nemen.
  • Zodra wij het geld voor uw inschrijving ontvangen hebben, kunt u in aanmerking komen voor toewijzing van een woning of reageren op een Direct te Huur woning.
  • Wanneer u in het verleden problemen heeft veroorzaakt zoals wanbetaling, wanbewoning of wangedrag, of er is sprake van huurachterstand, kunt u afgewezen worden voor toewijzing van een woning. Dit wordt als woningweigering aangemerkt. Ook kan Lefier aanvullende voorwaarden aan uw inschrijving stellen. Gaat u niet akkoord met deze voorwaarden, dan wordt u uitgeschreven als woningzoekende en vervallen uw opties.

Een overzicht van alle spelregels voor inschrijving en woningtoewijzing voor Lefier ZuidoostDrenthe vindt u in het document onder ‘Lees ook’. Zorg ervoor dat u deze gelezen heeft voordat u zich inschrijft.

Inschrijven

Klik hier om opties te nemen bij Lefier ZuidoostDrenthe en u in te schrijven als woningzoekende

Inloggen

Heeft u zich al eerder ingeschreven en wilt u opties wijzigen of nieuwe opties toevoegen? Dan kunt u hier inloggen .

Verlengen inschrijving

U kunt uw inschrijving verlengen vanaf twee maanden voordat uw inschrijving verloopt. Dat betekent dat er 10 maanden na uw registratiedatum bij het inloggen een 'verlengenscherm' verschijnt waarin u kunt aangeven te willen verlengen. Verlengen van uw inschrijving kost € 20,- en is 1 jaar geldig vanaf de registratiedatum.

Wij stellen ons graag aan u voor

Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie in Noord-Nederland. Met onze vestigingen in Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal zetten we ons elke dag in voor goede woningen, buurten en wijken. Zodat de omgeving inspiratie geeft aan wie er woont.