Reparatie en onderhoud

In elke woning zijn af en toe reparaties nodig. Een lekkende kraan, een deur die slecht sluit, een afvoer die niet goed werkt. Zulke ongemakken kunnen het wonen minder plezierig maken. Maar ze kunnen ook grote gevolgen hebben als ze niet snel verholpen worden. Huurder en verhuurder zijn samen verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud van de woning.

Reparaties

Is er iets kapot aan uw woning? Sommige reparaties worden door Lefier uitgevoerd en vergoed. U kunt uw melding doorgeven via reparatie melden. Voor andere reparaties en onderhoudsklussen bent u zelf verantwoordelijk. Wilt u weten voor welke klussen dat geldt? Dit kunt u vinden onder een reparatie melden.

Planmatig onderhoud

Lefier voert niet alleen reparaties uit als er een melding is. We plannen ook onderhoud aan onze woningen in. Het gaat dan om onderhoud waarvoor Lefier volgens de huurvoorwaarden verantwoordelijk is. Meer informatie vindt u onder planmatig onderhoud

Ongedierte

Heeft u last van ongedierte in of om uw huis? U bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van kleine plagen. Denk bijvoorbeeld aan vlooien, slakken of mollen. Is er sprake van ernstige overlast, zoals van ratten, kakkerlakken, wespen of bedwantsen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij melden dit aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij nemen vervolgens de bestrijding op zich.

Heeft u last van muizen? Als het gaat om één of enkele muizen, dan raden we u aan om een muizenval te gebruiken. Gaat het om een ernstige plaag, dan kunt u ook contact met ons opnemen.

Veel overlast kunt u zelf voorkomen. Lees daarom eerst ongedierte voorkomen. Hier staan tips om de overlast te verhelpen en tegen te gaan.

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.