Sociale huurwoningen

Sociale huurwoningen zijn goedkopere woningen waarvoor huurtoeslag aangevraagd kan worden. Hierdoor kunnen ook mensen met een lager inkomen een woning betalen. Wij hebben veel sociale woningen te huur. Heeft u belangstelling? Dan zijn er een paar zaken waar u aan moet denken.

Wat is een sociale huurwoning?

Een sociale huurwoning is een woning met een netto huurprijs onder € 710,68 (prijspeil 2017). Corporaties moeten 90% van hun sociale huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een inkomen van maximaal € 36.165,- (prijspeil 2017). Verdient u meer? Dan heeft u in principe geen recht op een sociale huurwoning. Meer informatie kunt u lezen op www rijksoverheid.nl  .

Inschrijven

Heeft u belangstelling voor een sociale huurwoning? U moet zich dan eerst inschrijven als woningzoekende. Let op: zoekt u een huurwoning in de stad Groningen, dan schrijft u zich niet in bij Lefier, maar bij WoningNet.

Als u nu een woning huurt van Lefier of een andere corporatie in de stad Groningen, heeft u recht op woonduurpunten. Meer informatie over woonduurpunten vindt u op WoningNet. Huurders uit de gemeentes Borger-Odoorn, Emmen, Hoogezand, Slochteren en Stadskanaal hebben geen recht op woonduurpunten.

Spelregels voor toewijzing woning

Voor het reageren op een sociale huurwoning bij Lefier en de toewijzing gelden regels en voorwaarden. Lees meer over de toewijzing van woningen.

Aanbod

Benieuwd naar ons aanbod? Kijk bij 'Ik zoek een woning' .

Huurtoeslag

Voor sociale huurwoningen kunt u huurtoeslag aanvragen. Lees hier meer over huurtoeslag.

Wachttijd

Omdat er veel belangstelling is voor sociale huurwoningen, moet u vaak rekening houden met een wachttijd.

Controle inkomen

Op het moment dat we een woning toewijzen controleren wij uw inkomen. Dit gebeurt dus alleen wanneer u een nieuw huis gaat huren. Wanneer u meer gaat verdienen als u al in de woning woont, dan mag u er gewoon blijven wonen.

Lees ook

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.