Energiezuiniger maken 216 portiekwoningen Paddepoel

Lefier verbetert 216 woningen in de Groningse wijk Paddepoel. Doel is om de woningen energiezuiniger te maken (naar energielabel B) en het wooncomfort te verbeteren. De werkzaamheden starten in mei 2017 en worden naar verwachting eind 2017 afgerond.

Wonen betaalbaar houden

Het gaat om portieketagewoningen aan de Orionlaan, Ossehoederstraat, Noorderkroonstraat, Hagedisstraat en Draakstraat in Groningen. Deze woningen dateren uit de jaren ’60 van de vorige eeuw en zijn naar de huidige maatstaven niet erg energiezuinig. Voor bewoners betekent dat relatief hoge woonlasten. Door de woningen te isoleren zorgt Lefier ervoor dat de kosten voor energie - onder gelijkblijvende omstandigheden- minder worden. Bewoners hoeven geen huurverhoging voor de verbetering te betalen. Zo houdt Lefier wonen betaalbaar.

Wat gaat er gebeuren

Er worden een aantal maatregelen genomen, die de woningen naar energielabel B brengen. De dakbedekking wordt vervangen en van isolatie voorzien. Ook komt er isolatie in de spouwmuren. De buitenkozijnen worden vervangen en worden voorzien van HR++-glas. Verder worden de plafonds van de bergingen geïsoleerd, zodat de woningen die er direct boven liggen minder koud zijn.

Planning

In het najaar van 2016 is het plan aan de bewoners voorgelegd. 81,5 % van de bewoners stemde ermee in. Dat betekent dat het plan kan worden uitgevoerd. In april 2017 is aannemer Heijmans met de voorbereidingen begonnen. In mei starten de werkzaamheden in de woningen. Als alles goed verloopt wordt het project aan het eind 2017 afgerond.

http://www.lefierpaktaan.nl