stroomversnelling Maarswold, Stadskanaal

Lefier heeft plannen om in de wijk Maarswold in Stadskanaal 203 woningen te verbeteren naar Nul-op-de-Meter-woningen. Eind maart 2017 zijn in drie bijeenkomsten de conceptplannen voor de woningen gepresenteerd aan de bewoners. Als minimaal 70% van de bewoners akkoord gaat, wordt het plan uitgevoerd.

nul op de meter

Het plan is om de woningen in Maarswold te verbeteren naar Nul-op-de-Meter-woningen. Dat betekent dat de woning helemaal wordt geïsoleerd, door er als het ware een schil om heen te bouwen. Zonnepanelen op het dak wekken de energie op die nodig is voor verwarming en elektra in de woning. Huurders krijgen hiermee een comfortabeler huis zonder hogere kosten per maand. Daarnaast kunnen bewoners kiezen voor modernisering van hun badkamer, keuken en toilet.

voorstel aan bewoners

Eind maart 2017 zijn in drie bijeenkomsten de conceptplannen voor de woningen gepresenteerd aan de bewoners. Na de presentatie van de plannen konden de aanwezigen bij De Koepel, Dura Vermeer (de aannemer die de verbetering gaat uitvoeren) en Lefier terecht met al hun vragen. Alle avonden zijn goed bezocht door de bewoners. Bezoekers waren over het algemeen positief over de plannen, al uitten sommigen ook hun twijfels. Ook hadden bewoners veel vragen over hoe dat precies bij hun eigen woning eruit gaat zien en wat de gevolgen zijn.

In de periode na de presentaties gaan Lefier en Dura Vermeer bij bewoners op huisbezoek. In dit bezoek wordt besproken wat de plannen betekenen voor bewoners. Daarna kunnen bewoners aangeven of ze akkoord gaan met het plan. Als 70% van de bewoners instemt, wordt de verbetering uitgevoerd.

landelijk initiatief

Lefier doet mee aan het landelijk initiatief 'De Stroomversnelling' om

http://www.lefierpaktaan.nl