Vertaal deze pagina

Woningverbetering
22-1-2018

vernieuwing studentenflat Dragant

Lefier heeft de Dragant vernieuwd tot een aardbevingsbestendig en duurzaam gebouw. De flat is één van de drie studentenflats van Lefier in de Duindoornstraat in de wijk Selwerd. De voormalige onzelfstandige studenteneenheden van 12 m² zijn verbeterd tot 314 semi-zelfstandige studentenkamers van ca. 18 m².

Aardbevingsbestendig en duurzaam

De Dragant is de eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat in Groningen. Aannemer Van Wijnen heeft de studentenkamers verduurzaamd waardoor de energielasten afnemen.

Semi-zelfstandig

De flat bestond uit onzelfstandige kamers. De gevels zijn naar voren geplaatst waardoor de kamers groter zijn geworden en een eigen badkamer en toilet hebben gekregen. Studenten delen de woonkeuken nu nog met 7 tot 8 huisgenoten. Er komt een nieuwe algemene ontmoetingsruimte in de plint van het gebouw en het terrein achter het gebouw gaat Lefier parkachtig inrichten.

Voortgang

In maart 2018 werd het officiële startsein gegeven voor de start van de verbouwing. Nu, ruim een jaar later, is de flat opgeleverd en de verhuur gestart. Bekijk hiernaast een film van de vernieuwing.