Vertaal deze pagina

Woningverbetering
22-1-2018

vernieuwing studentenflat Dragant

Lefier gaat de Dragant vernieuwen tot een aardbevingsbestendig en duurzaam gebouw. De flat is één van de drie studentenflats van Lefier in de Duindoornstraat in de wijk Selwerd. De huidige onzelfstandige studenteneenheden van 12 m² worden verbeterd tot 314 semi-zelfstandige studentenkamers van ca. 18 m².

Aardbevingsbestendig en duurzaam

De Dragant wordt de eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat in Groningen. Ook gaat aannemer Van Wijnen de studentenkamers verduurzamen waardoor de energielasten afnemen.

Semi-zelfstandig

De huidige flat bestaat uit 314 onzelfstandige kamers. De gevels worden naar voren geplaatst waardoor de kamers groter worden en een eigen badkamer krijgen. Studenten delen de woonkeuken met 7 huisgenoten. Er komt een nieuwe algemene ontmoetingsruimte in de plint van het gebouw en het terrein achter het gebouw gaat Lefier parkachtig inrichten.

Voortgang

Op maandag 19 maart 2018 is het officiële startsein gegeven voor de start van de verbouwing. Naar verwachting is de vernieuwde flat begin 2019 klaar. Bekijk hiernaast een film van de vorderingen.