Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
19-11-2018

Polaris

Begin 2017 is het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Pleiadenlaan in Groningen gesloopt. Het markante gebouw maakt plaats voor een nieuw gebouw dat Polaris gaat heten.

Update: appartementen gepubliceerd op WoningNet en Lefier

De appartementen in de hoogste toren worden aangeboden op Woningnet, de appartementen in de lage toren worden op onze eigen website aangeboden.

Vanaf heden worden er elke maandag twee verdiepingen van de hoogste toren gepubliceerd op WoningNet. We beginnen met de begane grond en de eerste verdieping en werken zo naar de bovenste verdieping toe, deze zullen dus ook als laatste worden aangeboden. In deze volgorde zullen wij ook de appartementen opleveren, houd hier rekening mee.

De appartementen in de laagbouw worden vanaf maandag 10 december aangeboden op de website van Lefier. Ook hier geldt dat we starten met de 8 appartementen op de begane grond. We gaan iedere week een verdieping omhoog.

Nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit twee torens met daarin 207 appartementen, bestemd voor verhuur aan jongeren. De nieuwe gebouwen worden 65 en 20 meter hoog. De Polaris wordt aardbevingsbestendig gebouwd en krijgt uiteindelijk een aansluiting op Warmtestad van de gemeente Groningen.

De tweekamerappartementen krijgen een oppervlakte van ongeveer 45 m2 met een aparte slaap- en badkamer. Er komt een gezamenlijk inpandige fietsenberging en een gezamenlijke buitenruimte. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen te huur.

Polaris

De naam Polaris past goed bij de wijk met sterrenkundige straatnamen en past bij de sterrenkundige namen van de overige woontorens van Lefier in de wijk (Sirius, Orion, Castor, Pollux, Morgenster). De Polaris, een andere naam voor Poolster, is de helderste ster in het sterrenbeeld Kleine Beer. De Poolster beweegt vrijwel niet, ze staat altijd op dezelfde plaats in het Noorden aan de hemel. Voordat er elektronische systemen zoals gps bestonden, was de Poolster van groot belang voor de navigatie.

Planning

De bouw van de Woontoren Polaris schiet al aardig op. Naar verwachting kunnen de appartementen februari/maart 2019 aan de nieuwe huurders worden opgeleverd.

Toewijzing

Ongeveer 70% van de 207 appartementen zullen we aanbieden aan woningzoekenden die een inschrijving hebben bij Woningnet. De overige appartementen zullen we aanbieden aan kamerzoekenden die staan ingeschreven bij Lefier. De toewijzing zal gaan op basis van de punten die je hebt opgebouwd.

Voorwaarden/aandachtspunten voor een mogelijke toewijzing:

  • Bij het tekenen van het huurcontract (februari/maart 2019) ben je niet jonger dan 23 jaar en niet ouder dan 27 jaar
  • Je hebt een inschrijving als woningzoekende bij Woningnet en/of als kamerzoekende bij Lefier
  • De inschrijving en daarmee de punten die je hebt opgebouwd blijven behouden na acceptatie van een appartement. Kortom: de inschrijving vervalt niet.
  • De kale huurprijs ligt ongeveer op €520 exclusief servicekosten. Huurtoeslag is mogelijk vanaf 23 jaar
  • De appartementen zijn niet voorzien van een gasaansluiting en worden aangesloten op het netwerk van Warmtestad. Huurders sluiten een contract af met Warmtestad voor de warmtelevering en de levering van warm/koud water.
  • Het is een complex is bestemd voor 1 of 2 persoonshuishoudens (geen kinderen)

Jongerencontract

Alle appartementen worden uitsluitend verhuurd aan Jongeren. Tevens zal Lefier gebruik maken van Jongerencontracten. Dit zijn huurcontracten voor maximaal 5 jaar. We hopen hiermee de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en tevens blijven hiermee de appartementen bestemd voor Jongeren.

Samenwonen

Samenwoning is mogelijk. Wel moet er sprake zijn van een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Tevens moeten beide personen in de leeftijdscategorie vallen van drieëntwintig tot en met zevenentwintig jaar.

Vragen?

Heb je vragen over het bovenstaande dan kan je een mail sturen naar polaris@lefier.nl