Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
5-4-2018

32 nieuwe duurzame appartementen in Lewenborg

Lefier bouwt 32 appartementen voor 55+-ers in Lewenborg. Het worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen.

Doorstroming

In 2015 heeft Lefier onderzoek gedaan naar de woonbehoefte van 55+-ers in Lewenborg. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. De bouw van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. Lefier speelt in op de groeiende vraag naar goede huisvesting voor senioren, dichtbij voorzieningen. En zo komen er ook weer eengezinswoningen vrij, want daar is ook behoefte aan.

Nul-op-de-meter

Op het dak komen zonnepanelen, een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming en het gebouw wordt goed geïsoleerd. Daarmee zijn de woningen nul-op-de-meter. Dat wil zeggen dat de woning bij normaal gebruik minstens evenveel energie opwekt als ze verbruikt. Met nul-op-de-meter woningen zorgt Lefier ervoor dat wonen betaalbaar en comfortabel blijft en draagt zij bij aan een beter milieu.

Mooie ligging

De nieuwbouw bestaat uit 32 duurzame, aardbevingsbestendige sociale driekamerappartementen van 70 m² met een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging aan de Kajuit, tegenover het winkelcentrum en grenzen aan het LeRoy natuurgebied. Er is een mogelijkheid om te parkeren in de garage bij de sporthal.

Planning

Maandag 12 maart 2018 gaf Roeland van der Schaaf, wethouder gemeente Groningen, het officiële startsein voor de bouw door een bouwbord te onthullen. Bouwbedrijf Salverda gaat de appartementen bouwen. De bouw wordt naar verwachting begin 2019 afgerond.

Verhuur

Woont u graag in Lewenborg? Dan zijn deze appartementen wellicht iets voor u! 

  • Op een centrale plek met alle voorzieningen in de buurt
  • Gelijkvloerse appartementen met lift
  • Grenzend aan het groene Le Roy gebied
  • Duurzaam en zeer energiezuinig
  • Aardbevingsbestendig
  • Oplevering begin 2019

Huurprijs

Huurprijs: € 597,00 per maand (prijspeil 2018), servicekosten ca. €50,00 per maand. Daarnaast betaalt u €75,00 Energie Prestatie Vergoeding (EPV) aan Lefier. Daar staat tegenover dat u niets tot enkele tientjes betaalt aan uw energieleverancier. Dit hangt af van uw verbruik.

Voorwaarden:

  • U moet ingeschreven staan bij www.woningnet.nl. Staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u dat alsnog doen. Voor de toewijzing geldt hoe lang u in uw huidige woning woont (woonduurpunten).
  • U moet op dit moment een eengezinswoning van een woningcorporatie in Groningen huren.
  • Huurt u van een andere corporatie dan Lefier? Dan moet u een verklaring kunnen afgeven dat uw woning na uw vertrek weer verhuurd wordt.
  • U kunt zich inschrijven via dit inschrijfformulier of contact opnemen met Hilda Sanders via 088 - 20 33 000.