Nieuwbouw
5-4-2018

32 nieuwe duurzame appartementen in Lewenborg

Lefier heeft 32 nul-op-de-meter appartementen voor 55-plussers gebouwd aan de Kajuit in Groningen. Het gebouw, genaamd Atlantis, is nu klaar en een deel van de appartementen is inmiddels bewoond. Dit zijn de eerste aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in de stad Groningen.

Doorstroming

In 2015 heeft Lefier onderzoek gedaan naar de woonbehoefte van 55-plussers in Lewenborg. Doordat de wijk vergrijst is er behoefte aan woningen voor 55-plussers. Met deze appartementen biedt Lefier de mogelijkheid om binnen de wijk Lewenborg door te stromen naar een levensloopbestendig appartement. Lefier speelt in op de groeiende vraag naar goede huisvesting voor senioren, dichtbij voorzieningen. En zo komen er ook weer eengezinswoningen vrij, want daar is ook behoefte aan.

Nul-op-de-meter

Het dak is voorzien van zonnepanelen, een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming en het gebouw is goed geïsoleerd. Daarmee zijn de woningen nul-op-de-meter. Dat wil zeggen dat de woning bij normaal gebruik minstens evenveel energie opwekt als ze verbruikt. Met nul-op-de-meter woningen zorgt Lefier ervoor dat wonen betaalbaar en comfortabel blijft en draagt zij bij aan een beter milieu.

Mooie ligging

De nieuwbouw bestaat uit 32 duurzame, aardbevingsbestendige sociale driekamerappartementen van 70 m² met een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging aan de Kajuit, tegenover het winkelcentrum en grenzen aan het LeRoy natuurgebied. Er is een mogelijkheid om te parkeren in de garage bij de sporthal.