Energiezuinige woningen Musselkanaal

Lefier heeft 3 eengezinswoningen en 12 levensloopgeschikte energiezuinige woningen gebouwd aan de Kerkstraat en Badstraat in Musselkanaal. De woningen zijn rond de zomervakantie 2021 opgeleverd aan nieuwe huurders. De woningen zijn  gebouwd door Gebroeders Benus b.v. uit Musselkanaal.

Levensloopgeschikt

Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn de nieuwe woningen geschikt voor zowel ouderen als kleine gezinnen.

Nul-op-de-Meter

De woningen zijn “Nul-op-de-Meter”. Deze woning wekt met zonnepanelen zelf energie op. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. De installaties in de woningen leveren bij normaal verbruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Huurprijs

De 15 woningen zijn allemaal sociale huurwoningen. De huurprijs van deze woningen is € 633,25. Hierbij komt nog een bedrag voor de Energie Prestatie Vergoeding. Dit is voor de eengezinswoningen een bedrag van € 90,82 en voor de levensloopgeschikte woningen € 67,80. De prijs verschilt omdat de woningen in oppervlakte verschillen.