Maatschappelijk
17-5-2018

Gebiedsontwikkeling Musselkanaal

Levendig Musselkanaal

Elk dorp heeft te maken met veranderingen. Musselkanaal heeft zo haar eigen manier om daar mee om te gaan. Al jaren en elke dag zetten veel mensen (inwoners en organisaties) zich in voor de ontwikkeling van Musselkanaal. Dorpsbelangen, de ondernemersvereniging, de gemeente Stadskanaal, Lefier en de provincie Groningen geven de ontwikkeling een extra impuls door intensief samen te gaan werken. Het lintdorp maakt op die manier haar lint mooier en sterker. Door bestaande panden aan te pakken, door ondernemers sterker te maken en nieuw te bouwen in het lint. Samen ontwikkelingen oppakken past bij Musselkanaal.

Lefier bouwt woningen terug in de wijk

Aan de Anjerstraat en omstreken zijn woningen gesloopt. Lefier bouwt de komende jaren meerdere woningen terug als vervanging voor deze woningen. Begin 2018 werden 5 nieuwe woningen aan de Badstraat opgeleverd. Op de locatie van het ‘Blauwe Pand’ willen we 7 grondgebonden woningen bouwen. Verder hebben we plannen om 15 woningen te bouwen op de locatie Kerkstraat – Badstraat. Hiervoor moeten we wel eerst kijken of het bestemmingsplan kan worden aangepast.

Sloop Geraniumstraat, Begoniastraat en Azaleastraat

Als onderdeel van het plan sloopt Lefier woningen aan de Geraniumstraat, Begoniastraat en Azaleastraat. Vanaf augustus 2018 starten we met de sloop van de woningen aan de Geraniumstraat 1-23 (oneven), Begoniastraat 2-34 (even) en Azaleastraat 30-40 (even). Dat kon niet eerder vanwege broedende vogels. Begoniastraat 2 t/m 10 en de Azaleastraat 24 t/m 24 worden na 1 september gesloopt. Heeft u vragen over de sloop? Neem dan contact op met Bennie Drenth via vastgoedrealisatie@lefier.nl of het algemene telefoonnummer 088 - 20 33 000.

Samen

Er gebeurt veel in Musselkanaal. Bewoners, ondernemers en organisaties pakken veel zelf op, werken intensief samen en kiezen voor een sterk lint. Van deze aanpak kunnen andere dorpen veel leren! Er is hierdoor al veel bereikt, maar er gaat ook nog heel veel gebeuren! In de nieuwsbrief hiernaast leest u er meer over.