Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
4-12-2017

Gezinswoningen Popko Bielstraat (Margrietpark) Sappemeer

Lefier heeft 15 aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen gebouwd aan de Popko Bielstraat in Sappemeer. Vlak voor de zomer van 2016 zijn de woningen opgeleverd.

Aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen

Aan de Popko Bielstraat zijn drie blokken met vijf gezinswoningen gebouwd. Aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen - goed geïsoleerd en met zonnepanelen op het dak - met drie slaapkamers en badkamer op de verdieping. Via een vlizotrap kan vanaf de eerste verdieping de zolderberging worden bereikt. De woningen hebben een straatgerichte woonkamer. Op de benedenverdieping is vloerverwarming, de eerste verdieping wordt met radiatoren verwarmd. Via de bijkeuken kunnen bewoners naar de diepe achtertuin. In de tuin is een fietsenberging.

Ruim straatbeeld

De woningen liggen een stukje van de straat af, het straatbeeld blijft daardoor ruim. In de woonkamer is veel licht: de raampartij aan de voorzijde is groot, aan de achterzijde loopt het raam door tot aan de grond. De huurprijzen liggen rond € 610,-. Alle woningen waren al ruim voor de oplevering verhuurd.

Nieuwbouw Dahlia-, Lelie-, Reseda- en Anemoonstraat

In 2014 heeft Lefier In het Margrietpark 54 eengezinswoningen gebouwd, zes rijen met elk negen grondgebonden woningen. De woningen staan aan de Dahlia-, Lelie-, Reseda- en Anemoonstraat. De woningen hebben drie slaapkamers (twee woningen hebben vier slaapkamers) en mooie achtertuin. Bewoners kunnen hun auto parkeren op eigen erf, aan de achterzijde van de woning. Bij het uitlopen van de voordeuren van de vier middelste rijen woningen komen bewoners uit in de autovrije zone, de binnenstraten, een prima verblijf- en speelgebied. Elke woning hier heeft een bankje naast de voordeur.