Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
4-12-2017

Gorecht-West: bouw 58 betaalbare gezinswoningen

In Gorecht-West in Hoogezand – op het woonveld Ter Laan – is de bouw van 58 betaalbare gezinswoningen klaar. De laatste bewoners kregen vlak voor de Kerst van 2017 de sleutel. Alle woningen zijn inmiddels bewoond. Ongeveer 35 bewoners komen uit te slopen woningen in de omgeving. Goed dat zoveel huurders zijn teruggekeerd in een woning in hun eigen wijk!

Verschillende types eengezinswoningen

De 58 nieuwe sociale huurwoningen zijn er in zes verschillende basistypes. De woningen variëren in grootte. Alle woningen hebben een woonkamer met open keuken. De meeste woningen hebben drie slaapkamers, sommige woningen hebben, twee, vier of zelfs vijf slaapkamers.

Aardbevingsbestendig en energiezuinig

De woningen zijn aardbevingsbestendig gebouwd. Door de nieuwste bouwtechnieken zijn de woningen erg comfortabel en energiezuinig. Prima geïsoleerd én met zonnepanelen op de dak. Bewoners kunnen zo aardig besparen op hun energiekosten!

Wandelpad en speelplein

In 2015 werden ernaast al 53 woningen gebouwd. Met de bouw van de 58 woningen is het 'woonveld Ter Laan' in Gorecht-West compleet. Een wandelpad en speelplein lopen dwars door het gebied. Veilig en aangenaam voor kinderen, want het is er autovrij. Op twee plaatsen kunnen bewoners met hun auto het gebied in om op het binnenterrein te parkeren. De woningen liggen mooi centraal: winkelcentrum De Hooge Meeren, gemeentehuis met Kielzog, Aletta Jacobs College, sportpark De Kalkwijck en veel andere voorzieningen liggen op wandelafstand.

Wijkvernieuwing

De nieuwbouwprojecten vinden plaats in het kader van de wijkvernieuwing in Gorecht-West. In 10 jaar tijd worden ongeveer 350 woningen gesloopt, 300 woningen nieuw gebouwd, 200 woningen verbeterd en is er integraal aandacht voor het sociale klimaat in de wijk. Bewonersorganisaties, gemeente, Lefier en sociale partners werken op een goede wijze samen.