Nieuwbouw
16-5-2018

Nieuwbouw woonveld Nolens gestart

 

We zijn begonnen met de nieuwbouw op woonveld Nolens. De nieuwbouw valt onder de wijkvernieuwing van Gorecht-West in Hoogezand. Op een inloopavond is het plan aan de wijkbewoners gepresenteerd. Veel wijkbewoners zijn blij met het plan. 

66 nieuwe woningen

We bouwen op het woonveld Nolens 66 woningen. De aangeboden nieuwbouw woningen bevinden zich aan de Nolensstraat, van Tienhovenpad en Anne Vondelingpad. De meeste woningen hebben twee of drie slaapkamers, een klein deel heeft vier slaapkamers. Het zijn allemaal eengezinswoningen met slaapkamers op de bovenverdieping. De nieuwbouw krijgt een andere uitstraling dan de al gerealiseerde nieuwbouw op woonveld Ter Laan. De bouwstijl refereert aan de scheepsbouw in de gemeente. Een afvaardiging van bewoners, Huurdersraad, gemeente en Lefier heeft gekozen voor dit plan van architect Van Manen en Zwart uit Drachten.

Aardbevingsbestendig en ‘nul-op-de-meter’

De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en zijn zogenaamde ‘nul-op-de-meter-woningen’ (NOM). NOM betekent dat de woningen bij normaal gebruik net zoveel energie opleveren als dat er door bewoners wordt verbruikt. De woningen worden gasloos. De kosten die bewoners aan de energiemaatschappij betalen zijn dus bijna nul of in elk geval laag. Daar staat tegenover dat ze naast de huur, een energieprestatievergoeding (EPV) aan Lefier betalen.

Eerste woningen eind dit jaar klaar

Volgens planning zijn de eerste 18 woningen aan de kant van de A. Kuijpersingel aan het eind van 2019 klaar. De andere 48 woningen zijn rond maart/april 2020 klaar. 

Hoe reageren?

U kunt eerst aanklikken op welk type u wilt reageren. U mag op beide types reageren. Vervolgens klikt u op de knop keuzelijst. De woningen worden verdeeld met in achtneming van de voorrangsregeling Gorecht West Hoogezand.