Nieuwbouw
25-1-2018

Nul-op-de-meter gezinswoningen aan De Houtmanstraat Hoogezand

Aan De Houtmanstraat in het Noorderpark in Hoogezand is de bouw van 23 aardbevingsbestendige 'nul-op-de-meter' gezinswoningen in november 2017 afgerond. Het zijn de eerste 'nul-op-de-meter' woningen die we bouwen in deze gemeente. Alle huurders hebben in oktober en begin november de sleutel van hun nieuwe woning gekregen. Op donderdag 16 november hebben we de oplevering gevierd met alle nieuwe huurders, buurtbewoners en mensen die aan de bouw hebben meegewerkt.  

Ruime gezinswoningen met drie slaapkamers

De ruime gezinswoningen zijn gebouwd in rijtjes van drie tot zeven woningen. Alle woningen hebben een woonkamer met open keuken, bijkeuken die leidt naar de achtertuin en vrijstaande berging. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers, doucheruimte en tweede toilet. De zolder kan met een vlizotrap worden bereikt. 

'Nul-op-de-meter'

Het zijn de eerste woningen die we in Hoogezand-Sappemeer zijn gebouwd volgens het ‘nul op de meter’ principe. De installaties in de woning leveren bij standaard gebruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. Ze zijn dus zeer energiezuinig!  

Energiecoach

De bruto huurprijs van de woningen is € 634,48 per maand. Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van het inkomen. Huurders betalen daarnaast een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) van € 75,- per maand aan Lefier. Daar staat tegenover dat ze, afhankelijk van het verbruik, niks tot enkele tientjes aan de energieleverancier betalen. Om het verbruik zo laag mogelijk te houden, worden huurders in het eerste jaar begeleid door een energiecoach. De woningen zijn bestemd voor gezinnen met minimaal drie personen, met een maximaal verzamelinkomen van € 36.165.

Mooie locatie met veel groen

De woningen liggen op een mooie locatie in het Noorderpark, nabij Eekelshof. Vanuit de woonkamer kijken bewoners uit op een aantrekkelijke groenstrook met speeltoestellen. Op- en uitstapplaatsen voor de bus liggen vlakbij. Een basisschool ligt op 400 meter en het gezellige winkelcentrum van Hoogezand ligt op 3 fietsminuten.