Thuiskompas: dit betekent het voor u

Vanaf 28 april 2020 bieden wij onze beschikbare woningen in Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal aan via www.thuiskompas.nl.

Thuiskompas is een samenwerking van alle acht Drentse corporaties. Woningzoekenden kunnen vanaf nu met één inschrijving reageren op onze beschikbare sociale huurwoningen en die van de andere corporaties die zijn aangesloten bij Thuiskompas.

Inschrijven als woningzoekende

Zoekt u een huurwoning in Drenthe, Midden-Groningen of Stadskanaal? Dan kunt u zich inschrijven bij Thuiskompas. De inschrijving is gratis.

ingeschreven bij Lefier​? Uw inschrijving gaat mee naar Thuiskompas.

In de periode van 28 april tot en met 1 mei ontvangt u een mail van Thuiskompas. In deze mail staat een link waarmee u uw inschrijving kunt activeren. Uw inschrijftijd neemt u dan mee naar Thuiskompas. Houd daarom uw mailbox goed in de gaten en activeer direct uw account. Zo weet u zeker dat u geen woningen mist.

Geen e-mail gehad?

Staat u bij Lefier ingeschreven als woningzoekende? En heeft u geen mail gehad? Check dan uw spambox. Geen mail? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om uw mailadres door te geven. Dat kan per mail via info@lefier.nl. Wij zorgen ervoor dat u dan alsnog de mail over Thuiskompas ontvangt.

Staat u bij meer corporaties als woningzoekende ingeschreven?

Dan krijgt u voor elke inschrijving een mail van Thuiskompas. Let goed op! In iedere mail staat de datum van inschrijving. U kunt maar 1 inschrijving activeren. Activeer alleen de oudste inschrijving! Die inschrijftijd gaat dan mee naar Thuiskompas. 

Zoekt u samen met uw partner een woning? Dan is dit voor u belangrijk:

Bij Lefier was het niet nodig om de gegevens van uw partner in te vullen. De inschrijving was dan wel voor 2 personen, maar deze stond op 1 naam. Bij Thuiskompas gaat dat anders. Als u uw inschrijving activeert, moet u ook de 2e aanvrager opgeven. De dag waarop u activeert wordt de startdatum van de inschrijving van de 2de aanvrager. Maar uw partner heeft recht op dezelfde inschrijftijd als uzelf. Lefier kan dat achteraf voor uw aanpassen. U heeft dan beide dezelfde inschrijfdatum. Geef dit per mail door aan onze klantenservice via info@lefier.nl, zodra u uw inschrijving heeft geactiveerd. Wij passen de inschrijfdatum dan voor u aan. 

Heel eenvoudig

Het nieuwe platform voor het vinden van een huis werkt heel eenvoudig. U wordt er stap voor stap doorheen geleid. Om u te helpen staan er op www.thuiskompas.nl handleidingen in meerdere talen. En zijn er handige video’s te vinden over hoe inschrijven, activeren en reageren op huizen werkt. 

Waarom gaan wij over naar Thuiskompas?

Wij willen het zoeken en vinden van een huurwoning zo eenvoudig mogelijk maken. Met één inschrijving op Thuiskompas kunnen woningzoekenden reageren op het aanbod van alle aangesloten corporaties. Dat biedt overzicht, gemak en de kans om in een groter gebied te zoeken. Actium, Domesta, Stichting Eelder Woningbouw, Lefier, Woningstichting De Volmacht, Woonborg, Woonconcept en Woonservice zijn aangesloten bij Thuiskompas. Kijk op www.thuiskompas.nl voor meer informatie.

Woningen en kamers in Groningen niet via Thuiskompas

Zoek u een woning of kamer in de stad Groningen? Voor u verandert er niets. Woningen in Groningen bieden we aan via WoningNet. Voor kamers kunt u terecht op onze website. Ook na 28 april.