Tuinactie

tuinactie

Meld je aan voor de tweede editie van Heel Lefier tuiniert!

Wie is de slimste en groenste tuinliefhebber van 2022? Onder de noemer “Heel Lefier tuiniert!” is Lefier op zoek naar de slimste en groenste tuinliefhebber van 2022. Meld je nu aan! Aanmelden kan tot 1 juni. Volg jij onze winnares van vorig jaar, Dorien Bouma, misschien op als tuintopper? Net als haar kun je ook dit jaar weer een mooie prijs winnen!

Waarom?

Het klimaat verandert. De regen komt steeds vaker met bakken naar beneden en de zomers worden warmer. Steeds vaker kiezen huurders uit gemak voor tegels in hun tuin. Het scheelt onkruid wieden en je hoeft geen planten meer te snoeien. Je tuin kost minder tijd, maar tegelijkertijd zorgen dezelfde tegels er ook voor dat het veel warmer is rond je huis in de hete zomermaanden. Daarnaast zorgt het voor meer wateroverlast als het hard regent.

Een groene tuin is bewezen beter voor de gezondheid. Meer groen in je directe omgeving betekent een boost voor je welzijn. Groene tuinen zorgen ook voor verkoeling en voor de opvang van water. Vrolijke huurders, blije dieren en een groene woonomgeving: dat is wat Lefier graag ziet!

Prijsvraag

Lefier is daarom op zoek naar de slimste en groenste tuinliefhebber van 2022. We willen graag van jou horen waarom je trots bent op je groene tuin. Jij mag ons en andere huurders van Lefier vertellen waarom je zo graag in je tuin bezig bent en wat jij doet om je tuin een fijne plek te laten zijn voor mens, plant en dier.

Het is natuurlijk ook erg leuk om iemand anders te nomineren. Kom jij tijdens je dagelijkse wandeling langs een mooi Lefier tuintje van een andere huurder? Of ben je zo onder de indruk van de tuin van je buren dat je hen graag voor wil dragen? Dat kan ook!

Je kunt je aanmelden via deze link. Aanmelden kan tot 1 juni.

Vermeld je naam, adres en waarom jij vindt dat jouw tuin of die van bijvoorbeeld de buren de slimste en groenste is.

Wat kun je winnen?

We nomineren 8 tuinliefhebbers en hun tuin. Voor het selecteren hebben we een jury samengesteld van échte tuinliefhebbers, waaronder een tuindeskundige en de winnares van vorig jaar, Dorien Bouma.

  • De hoofdprijs voor de slimste groene tuin is een cadeaubon van een tuincentrum in de buurt ter waarde van maar liefst 250 euro!
  • De overige 7 genomineerden ontvangen ieder een cadeaubon van 100 euro
  • Alle 8 genomineerden worden eervol vermeld in een artikel op de website en social media van Lefier

Tijdens de selectie kijken we naar de volgende zaken:

  • Staan er planten, bloeiers en bomen in de tuin?
  • Kunnen diertjes fijn vertoeven en/of schuilen in de tuin?
  • Heb je op een slimme manier geld en materiaal bespaard door bijvoorbeeld spullen te hergebruiken of een andere bestemming te geven?
  • Is hij gemakkelijk bij te onderhouden?
  • Is de tuin klimaatbestendig? Daarmee bedoelen we: vangt de tuin voldoende water op? Is er schaduw? Of zorgt het voor minder hitte in en rondom het huis?
  • Of heb je misschien wel een slim idee waar wij nog niet aan gedacht hebben?

Aanmelden op een andere manier?

Heb je moeite om je aan te melden via het Self Service scenario? Of ben je nog niet zo handig met QR-codes? Dan kun je je natuurlijk ook gewoon op de "ouderwetse" manier aanmelden.

Een mail (inclusief 2-5 foto's en korte toelichting) naar communicatie@lefier.nl is voldoende. Je mag je uiteraard ook gewoon aanmelden via de post, of langskomen bij een van onze Klantpunten. Onze medewerkers helpen je graag bij het aanmelden!