Altijd parkeerplek op je eigen stek 

Lefier heeft regelmatig garages en parkeerplaatsen te huur. Met een vaste parkeerplaats van Lefier hoef je nooit meer te zoeken naar een plekje voor je auto of motor. Jij hebt de zekerheid dat je jouw auto op steenworp afstand van je huis kunt parkeren.  

Je hoeft niet ingeschreven te staan als woningzoekende of een woning te huren van Lefier om een parkeerplaats of garagebox te huren. 

Zo vind je een parkeerplaats

  1. De parkeerplaatsen en garageboxen van Lefier vind je hier.
  2. Maak eerst kosteloos een zoekprofiel aan. En vergeet daarbij niet je gewenste complex(en) als favoriet te kenmerken met het paarse
    Let op: Alleen met een zoekprofiel kun je reageren op onze parkeerplaatsen en garageboxen.
  3. Zodra een parkeerplaats of garagebox beschikbaar komt, krijgen alle ingeschrevenen een mail om de interesse te peilen. Heb je op dat moment nog steeds belangstelling? Dan kun je reageren op die mail om jouw interesse kenbaar te maken.
  4. De parkeerplaats of garagebox wordt aangeboden aan de persoon die het langst staat ingeschreven. Huurders van een woning van Lefier in hetzelfde complex krijgen daarbij voorrang.

Kijk hiervoor ons actuele aanbod van garages en parkeerplaatsen. 

Parkeerbeleid gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft in 2019 een parkeerbeleid vastgesteld. In januari 2024 zijn hier nadere regels op vastgesteld. In steeds meer wijken is betaald parkeren ingevoerd en worden er minder parkeervergunningen afgegeven. Parkeerbeleid | Gemeente Groningen

Op de website van de gemeente Groningen kan je een lijst vinden met adressen die zijn uitgesloten van een parkeervergunning. Bekijk hier de nadere regels op de parkeerverordening gemeente Groningen.

Veel gevraagd over Altijd parkeerplek op je eigen stek

Ik heb een woning/kamer/parkeerplaats aangeboden gekregen en wil deze accepteren. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Thuiskompas
Geef uw reactie door via uw account op Thuiskompas > Mijn overzicht. U geeft daar aan of u interesse heeft of weigert. Let er wel op dat u binnen de gestelde reactietermijn reageert.

WoningNet
U kunt hiervoor inloggen op de website en de woning accepteren. Voor het accepteren heeft u de woning bezichtigd. Bij het woningaanbod staat aangegeven hoeveel tijd u heeft en welke stappen u moet ondernemen voor het accepteren van de woning.

ROOM
U kunt hiervoor inloggen op de website van ROOM en de kamer accepteren of weigeren. Let er wel op dat u binnen de gestelde reactietermijn reageert.

Parkeerplaats/garage website Lefier
Degene die gereageerd heeft én het langst staat ingeschreven, krijgt de aanbieding voor betreffende parkeerplaats of garagebox en kan dan zijn gegevens invullen. Als wij bericht hebben gekregen dat het ingevuld is, zorgen wij dat de huurovereenkomst in orde gemaakt wordt.

Ik heb de huur opgezegd en weet iemand die mijn woning/garage/parkeerplaats wil overnemen. Kan dit?

Algemeen

Nee. Het is niet mogelijk dat iemand anders uw huis, garage of parkeerplaats overneemt als u de huur hiervan opzegt. Als er iets vrijkomt, dan biedt Lefier dit op de gebruikelijke manier aan.

Kan ik ruilen van parkeerplaats of garagebox?

Algemeen

Onderling ruilen is mogelijk. De administratiekosten zijn € 50,00 per contract. Het verzoek moet per e-mail gedaan worden door beide partijen via makelaardij@lefier.nl.

Hoe kom ik in aanmerking voor een invalidenparkeerplaats?

Algemeen

Voor een invalidenparkeerplaats heeft u een indicatie van de gemeente nodig. Deze kunt u aanvragen bij de afdeling Wmo van uw gemeente.

Voor een invalidenparkeerplaats op een terrein van Lefier kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Hoe teken ik een contract voor een parkeerplaats of garagebox?

Algemeen

U tekent het contract digitaal. Corpoflow stemt dit met u als nieuwe huurder af. Er wordt gebruik gemaakt van iDIN.

Ik woon aan de Beethovenlaan, Paramaribostraat, Palembangstraat, Bandoengstraat of Korreweg en ik heb een parkeerplaats nodig maar geen vergunning.

Algemeen

Sinds 1 oktober 2021 is er overal in Groningen betaald parkeren ingevoerd door de gemeente.
Als u een appartement of woning van ons huurt en geen parkeervergunning heeft maar wel behoefte aan een parkeerplaats, neemt u dan contact op met Lefier via 088 – 20 33 000. Dan proberen wij zo spoedig mogelijk voor u een parkeerplaats beschikbaar te hebben.

Huurt u niet van Lefier, maar heeft u wel interesse in een parkeerplaats? Gaat u dan naar www.lefier.nl.

Kan ik een berging of kelder bij Lefier huren?

Algemeen

In sommige appartementengebouwen heeft Lefier enkele losse bergingen/kelders leeg staan. Tot nader order kunnen deze niet los gehuurd worden. Lefier zal de komende tijd per situatie bekijken wat er met de berging gedaan wordt.