Vertaal deze pagina

Aanbod woningen

Lefier verhuurt woningen in de stad Groningen en in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal. Staat u ingeschreven als woningzoekende? Dan kunt op aangeboden woningen reageren.

Voor het woningaanbod in Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal klikt u hier.

Het woningaanbod in Groningen vindt u op WoningNet.  

Wat is het verschil tussen een sociale huurwoning en een vrije sector huurwoning?

Sociale huurwoningen hebben een huurprijs van maximaal € 720,42 (huurtoeslaggrens). U kunt voor deze woningen huurtoeslag aanvragen via de belastingdienst. De sociale huurwoningen worden toegewezen middels het passend toewijzen. (Klik hier voor de veelgestelde vragen over passend toewijzen.)

Voor vrije sector huurwoningen geldt geen maximale huurprijs. De huurprijs begint vanaf € 720,42. U kunt hier geen huurtoeslag voor aanvragen. De inkomensregels die gelden voor de vrije sector huurwoningen vindt u terug bij de aanbieding van de woning op onze website.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een aangepaste woning?

Levensloopbestendige / gelijkvloerse woningen
Lefier beschikt over levensloopbestendige en gelijkvloerse woningen. Deze zijn bij uitstek geschikt voor mensen met een fysieke beperking.
Inschrijving voor deze woningen gaat via ons standaard inschrijfformulier van Mijn Lefier. U schrijft zich in, maakt voorkeurkeuzes en geeft daarmee aan dat u getipt wilt worden wanneer er een woning vrij komt. De toewijzing van deze woningen gebeurt door ons.

Aangepaste woningen (WMO)
Wanneer u zich meldt bij de WMO, dan bepaalt deze of u in aanmerking komt voor een aangepaste woning. Zo ja, dan komt u op de WMO-lijst van de gemeente.

Op het moment dat wij een aangepaste woning hebben, melden wij dit bij de gemeente en wordt er bemiddeld. Wilt u in aanmerking komen voor een aangepaste woning in de gemeenten Emmen, Stadskanaal, Midden-Groningen of Borger-Odoorn, dan moet u zich inschrijven via ons standaard inschrijfformulier van Mijn Lefier. Wilt u in aanmerking komen voor een aangepaste woning in de gemeente Groningen dan moet u ingeschreven staan bij Woningnet.

Wat is 'Drenthe Huurt'?

‘Drenthe huurt' is een samenwerkingsverband tussen acht Drentse woningcorporaties. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat woningenzoekenden makkelijker een huurhuis vinden. Op de website www.drenthehuurt.nl staat het aanbod van beschikbare woningen van de Drentse woningcorporaties.

Sommige corporaties hebben ook woningen buiten Drenthe. Lefier biedt bijvoorbeeld ook woningen aan in Stadskanaal, Slochteren en Hoogezand. Ook deze woningen vindt u op deze site.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een woning?

Een antwoord hierop is moeilijk te geven. Hoe lang u moet wachten hangt af van onder andere het aantal verhuizende mensen en uw woonwensen. 

Hoe weet ik dat er een woning vrijkomt waar ik belangstelling voor heb?

Mijn Lefier
Bij inschrijving krijgt u de vraag of u een e-mailbericht wilt ontvangen op het moment dat een woning uit uw keuzelijst vrijkomt. Het aanbod van woningen die niet in uw keuzelijst zijn opgenomen vindt u op onze website.

WoningNet
Op Woningnet kunt u aangeven hoe u op de hoogte wilt worden gehouden.

Ik zie nauwelijks aanbod op WoningNet, hoe kan dat?

Dit kan meerdere redenen hebben. Het kan zijn dat uw zoekfilters (bruto inkomen, huishoudsamenstelling & woonwensen) op WoningNet niet juist zijn ingesteld, waardoor u geen passend aanbod te zien krijgt. Dit kunt u aanpassen op uw eigen profiel op WoningNet. Het kan ook zijn dat u een mede-aanvrager heeft en dat deze is uitgeschreven op het account. Het inkomen van de mede-aanvrager wordt dan nog wel meegenomen in het huishoudinkomen. Hierdoor lijkt het alsof uw inkomen hoger is en krijgt u geen passende woningen te zien. Als dit het geval is, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 088 2033000. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in 'De Hooge Horst' in Hoogezand?

Als u wilt wonen in 'De Hooge Horst' in Hoogezand, kunt u zich melden bij mevrouw Massink van de bewonerscommissie,          tel. 06-12138093 of 0598-392160. Zodra u zich heeft aangemeld, komt u op een wachtlijst te staan. De bewonerscommissie geeft uw gegevens aan Lefier door. Wij gaan dan in gesprek met u om te zien of u voldoet aan onze voorwaarden. Zo ja, dan wordt de woning aan u verhuurd.

We doen dit op deze manier, omdat dit een complex is waar de bewoners veel voor elkaar doen. Ze organiseren samen activiteiten, doen boodschappen voor elkaar, onderhouden de binnentuin en houden het complex zelf schoon en netjes. Er wordt dus veel inzet en sociale betrokkenheid van de nieuwe huurder verwacht en dat moet wel bij hem of haar passen. Mede daarom stellen we als voorwaarde dat nieuwe huurders tussen de 50 en de 67 jaar moeten zijn als zij zich inschrijven bij de Hooge Horst. 

Zijn er meer foto's beschikbaar van de aangeboden woning?

Nee. Alle beschikbare foto's staan op de website.