Aanvraag 'Zelf Klussen' (ZAV)

Informatie ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening)

Wil je iets veranderen aan je huurwoning? Vul dit formulier in om toestemming te vragen voor de klus die je gaat doen in de woning. Kom je er niet uit? Je kunt altijd advies vragen of vragen stellen.

Hoe werkt het invullen? 

  • Geef aan in welke ruimte je de klus wilt uitvoeren en wanneer je wilt beginnen. (Het duurt maximaal 4 weken voordat je aanvraag wordt goedgekeurd. Houd hier rekening mee.)
  • Vragen of opmerkingen kun je kwijt bij het toelichtingenveld.
  • Je ontvangt een bevestiging via de e-mail. Hierin staat alle benodigde informatie.

Gerelateerde vragen

Wie kan ik benaderen voor het uitvoeren van kleine klusjes (geen reparaties) in mijn woning die ik zelf niet kan doen?

Algemeen

U kunt hiervoor zelf een klusser benaderen.
Let op: vraag eerst bij Lefier na of u voor deze klussen geen toestemming van Lefier nodig heeft.

Meer over dit onderwerp

Ik heb zelf geklust in mijn woning. Ben ik zelf verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de verandering die u heeft aangebracht.

Meer over dit onderwerp

Ik wil de binnenkant van mijn balkon schilderen, mag dat?

Algemeen

Nee, de binnenkant van een balkon hoort bij de buitengevel en buitengevels mogen niet worden geschilderd.

Meer over dit onderwerp

Mag ik het cilinder van mijn slot zelf vervangen?

Algemeen

Ja, dit mag als het nieuwe slot van vergelijkbare kwaliteit is en er hierdoor geen schade ontstaat aan de deur of de woning. Wanneer u de huur opzegt en de woning verlaat, moet u het originele slot weer terugplaatsen. Eventuele schade moet u op eigen kosten herstellen.

Meer over dit onderwerp

Ik wil graag dubbel glas, zonnepanelen of een andere energiebesparende voorziening in mijn woning. Wat kan Lefier voor mij doen?

Algemeen

Lefier is druk bezig om een groot aantal woningen duurzamer te maken door ze beter te isoleren en zonnepanelen aan te brengen. Wordt uw woning of kamer binnenkort nog niet verduurzaamd, dan kunt u een aanvraag indienen door contact met ons op te nemen. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van dubbel glas of plaatsen van zonnepanelen. Wij nemen dan contact met u op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan echter zijn dat hier enige tijd over heen gaat.

Voor dubbel glas kunt u via uw Mijn Lefier-account een aanvraag indienen.

Helaas heeft Lefier ook te maken met aannemers en leveranciers die zitten te springen om personeel. Men moet echter ook lang wachten op de bestelde materialen en grondstoffen. Eén van de naweeën van de coronacrisis is namelijk een grondstoffentekort op de wereldmarkt. Door deze effecten ontstaan lange levertijden voor bijvoorbeeld het maken van dubbel glas. Daarnaast is Lefier ook zelf hier en daar wat onderbemenst. Ook wij zijn druk op zoek naar nieuwe collega’s.

Dit alles zorgt ervoor dat u als huurder vaak langer moet wachten op bericht of op plaatsing van zaken als dubbel glas. We proberen dit uiteraard zo snel op te pakken, maar vragen uw begrip hiervoor.

Nog een paar aandachtspunten: 

Woont u in een studentenhuis in een onzelfstandige kamer waarbij u de keuken, douche en/of toilet deelt, dan nemen we alleen aanvragen van het gehele huis in behandeling.

Huurt u een flat of appartement (gestapelde bouw) dan is het helaas niet mogelijk om zonnepanelen aan te vragen.

Meer over dit onderwerp

Ik wil graag een houtkachel in mijn woning plaatsen, mag dat?

Algemeen

Het plaatsen van een houtkachel is alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat de houtkachel door een erkend specialist wordt geplaatst. Daarnaast dient er al een geschikt rookkanaal aanwezig te zijn en zijn er voldoende natuurlijke ventilatiemogelijkheden aanwezig in de woning. En zo zijn er nog een aantal voorwaarden.

Het plaatsen van een houtkachel kunt u aanvragen via een ZAV-aanvraag. Dit kunt u doen via uw Mijn Lefier-account. Kies vervolgens onder 'Direct regelen' voor 'Aanvraag 'Zelf Klussen' (ZAV)'. Wij bepalen vervolgens of uw aanvraag aan alle voorwaarden voldoet en of plaatsing mogelijk is.

Meer over dit onderwerp

Wat moet ik doen zodat ik elektrisch kan gaan koken?

Algemeen

Om elektrisch te kunnen gaan koken zult u zelf hiervoor een aansluiting moeten regelen. U kunt dit aanvragen via het formulier 'Aanvraag 'Zelf Klussen' (ZAV)'. Hiervoor is een Mijn Lefier-account nodig. Tijdens de aanvraag leest u aan welke voorwaarden deze aansluiting moet voldoen. DIt krijgt u na de aanvraag ook via de e-mail bevestigt.

Meer over dit onderwerp