Aardbevingsbestendige woningen in Woudbloem

Tien bestaande woningen van woningcorporatie Lefier aan de straat Scharmer AE in Woudbloem worden aardbevingsbestendig gemaakt. Dat heeft Nationaal Coördinator Groningen (NCG) besloten op grond van de inspectie en engineeringsrapporten. De gemeente Slochteren en woningcorporatie Lefier informeerden bewoners hierover tijdens een onlangs georganiseerde bewonersavond.

Verstevigen

Op de bewonersavond heeft bestuurder Lex de Boer van Lefier aangekondigd dat alle tien woningen bouwkundig verstevigd worden. “We zijn blij dat we onze bewoners nu duidelijkheid kunnen geven wat er met hun woning gaat gebeuren”, geeft Lex de Boer aan. De versterkingswerkzaamheden worden onder regie van NCG uitgevoerd. De betrokken partijen werken de komende tijd het gezamenlijke versterkingsplan gedetailleerd uit.

Beeldbepalende woningen

De tien woningen aan de Scharmer AE in Woudbloem hebben onlangs het predicaat ‘beeldbepalend’ van de gemeente Slochteren gekregen. Dit heeft meegespeeld in de afweging om de panden te versterken in plaats van te slopen en herbouwen.

Aandacht voor de bewoners

Om alle werkzaamheden uit te voeren is het noodzakelijk dat bewoners tijdens de werkzaamheden op een andere plek wonen. Zij zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Met bewoners is ook gesproken om hun wensen te inventariseren. Tijdens de bewonersavond bleek dat bewoners, Stichting Bewonersraad Slochteren en dorpsbelangen Woudbloem positief tegenover de plannen staan.

NCG

Nationaal Coördinator Groningen is een samenwerking van twaalf Groninger gemeenten in het aardbevingsgebied waaronder de gemeente Slochteren, de provincie Groningen en het Rijk.