2-4-2021

Heel Lefier tuiniert!

Wie is de slimste en groenste tuinman of tuinvrouw van 2021? Onder de noemer “Heel Lefier tuiniert!” is Lefier op zoek naar de slimste en groenste tuinman of tuinvrouw van 2021. Ben jij dat misschien? Dan kun je een mooie prijs winnen! 

Waarom?

Het klimaat verandert. De regen komt steeds vaker in bakken naar beneden en de zomers worden warmer. We merken het in en om ons huis. Tegels en beton zijn gemakkelijk, want je hoeft geen onkruid te wieden en geen planten te snoeien. Het onderhoud van je tuin kost misschien minder tijd. Maar dezelfde tegels en stenen zorgen er ook voor dat het veel warmer is rond en in je huis in de hete zomermaanden. En dat er meer overlast is van water als het hard regent. Een groene tuin zorgt voor verkoeling, voor opvang van water en het is gezonder en gezelliger met vogels en bijen om je heen.  

Prijsvraag

Lefier wil je graag eens iets anders vertellen dan hoe het moet en beter kan. Dat je de tegels in je tuin moet vervangen door planten. Nee, we willen van jou horen hoe trots je bent op je groene tuintje! Jij mag ons, maar vooral andere huurders, vertellen waarom je zo graag in je tuin bezig bent. Of lekker buiten een kop koffie drinkt. Daarom deze prijsvraag.  
En… het moet natuurlijk wel een beetje spannend zijn. Daarom zijn we op zoek naar de tuinman of tuinvrouw met de slimste en groene tuin.   

Wie heeft de slimste en groenste tuin?

Ben je trots op je tuin? Is je tuin gemakkelijk te onderhouden? Was het goedkoop en gemakkelijk om aan te leggen? Maar vooral: is het er lekker groen? Stuur dan voor 15 mei aanstaande een mooie foto van je tuin naar info@lefier.nl en vermeld daarbij je naam, adres en waarom jij vindt dat jouw tuin de slimste en groenste is. En waarom je dat graag wilt laten zien aan andere mensen.  

Wat kun je winnen?

We nomineren 8 tuinmannen en -vrouwen en hun tuin. Voor het selecteren hebben we een jury samengesteld van échte tuinliefhebbers, waaronder een tuindeskundige en een aantal wijkbeheerders van Lefier.  

  • De hoofdprijs voor de slimste groene tuin is een cadeaubon van een tuincentrum bij jou in de buurt ter waarde van maar liefst 250 euro 
  • De overige 7 genomineerden ontvangen ieder een cadeaubon van 100 euro 
  • Alle 8 genomineerden worden eervol vermeld in een artikel op de website en social media van Lefier  

Waar selecteren we op: 

  • Staan er voldoende en leuke planten in de tuin?
  • Is de tuin niet te duur?
  • Kun je de tuin gemakkelijk maken en onderhouden?
  • Is de tuin klimaatbestendig? Daarmee bedoelen we: vangt de tuin voldoende water op? Is er schaduw? Of zorgt het voor minder hitte in huis? Is het een fijne plek voor bijvoorbeeld vogels en insecten?
  • Of heb je misschien wel een slim idee waar wij nog niet aan gedacht hebben?