Lefier pakt aan en is flink op stoom in Selwerd

Ook de transformatie van onze derde studentenflat in Selwerd gaat volgens planning in coronatijd. De werkzaamheden aan de Kornoeljestraat in Groningen verlopen zelfs iets sneller dan verwacht. Tijd voor een update.

Duurzaam en ruim

De kamers van de huidige flats hebben een oppervlakte van 12 m2. Deze worden getransformeerd tot semi-zelfstandige studentenkamers van 19 m2. Studenten hechten tegenwoordig veel waarde aan eigen sanitaire voorzieningen. Daarom worden de gevels naar voren verplaatst, waardoor de kamers groter worden en een eigen badkamer inclusief toilet krijgen. Tijdens de renovatie wordt tegelijkertijd een verduurzamingsslag geslagen, waardoor het complex in ieder geval weer 50 jaar mee kan.

Met de transformatie van de Kornoeljeflat zijn we inmiddels toe aan de derde en laatste studentenflat in Selwerd. Deze zal in december 2021 worden opgeleverd. In totaal bieden de drie flats na de transformatie ruimte aan iets minder dan 1000 studenten. De Kornoeljeflat krijgt net als de andere twee flats een nieuwe naam met een botanisch tintje: Cornus.

Timelapse werkzaamheden Cornus

De Dragant is in 2019 aangepakt. De tweede flat (Acero) is in maart van dit jaar opgeleverd. En de werkzaamheden aan de flat in de Kornoeljestraat verlopen dus ook voorspoedig. We laten je natuurlijk graag zien waarom we dit doen en hoe het tot stand is gekomen.

Aannemer Van Wijnen maakte een mooie timelapse video van de werkzaamheden die tot nu toe uitgevoerd zijn. Wil je meer weten? Kijk dan op de projectpagina van Van Wijnen of op de projectpagina’s op onze website. Binnenkort zullen we nog meer video’s delen van de werkzaamheden. Houd dus vooral onze website en socials in de gaten!