Vertaal deze pagina

18-3-2020

Maatregelen coronavirus

Het nieuws over het coronavirus en de besmettingen in Nederland kan u niet zijn ontgaan. Om te voorkomen dat het coranavirus zich verder verspreidt, volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Daarom is Lefier tot in ieder geval 6 april beperkt bereikbaar. Voor uw gezondheid en die van onze medewerkers, kunt u de komende periode alleen telefonisch, via mail, social media en onze website contact met ons opnemen.

Met onderstaande maatregelen nemen wij onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Wij rekenen op uw begrip.

Wij zijn te bereiken via:

Onze kantoren zijn vanaf 16 maart gesloten voor bezoekers 

 • Voor zowel uw gezondheid als de gezondheid van onze medewerkers hebben wij onze kantoren gesloten. Wij staan telefonisch en per mail voor u klaar!

 • Tot 6 april kunt u onze kantoren uitsluitend bezoeken op afspraak. Onze medewerkers geven geen hand en houden afstand. 

 • Heeft u griepverschijnselen? Blijf dan alstublieft thuis. Op onze website vindt u veel antwoorden op uw vragen en kunt u veel zaken zelf regelen. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op via 088 – 20 33 000 of via onze digitale kanalen    

Geplande afspraken

 • Afspraken verplaatsen we of doen we telefonisch. Wij nemen hierover telefonisch contact met u op.
 • We bellen u voor een al geplande afspraak eerst op om na te gaan of u griepverschijnselen heeft.  
 • Gaat u verhuizen? Alle geplande sleuteloverdrachten gaan door, maar op een andere manier dan gebruikelijk. Ook hierover nemen we contact met u op.

We voeren tot 6 april alleen dringende reparaties uit 

 • Dringende reparaties, die niet kunnen wachten vanwege uw gezondheid of uw veiligheid, blijven we uitvoeren. Wel vragen we u om op veilige afstand, minimaal anderhalve meter, van onze medewerker te blijven.
 • Heeft u al een afspraak ingepland staan? Onze vakman belt u voor een al geplande afspraak eerst op om na te gaan of u griepverschijnselen heeft. Is dat niet het geval, dan voeren we deze reeds geplande reparaties uit. 
 • Heeft u een afspraak ingepland staan, maar heeft u griepverschijnselen? Neem dan telefonisch contact met ons op om de afspraak te annuleren. Echt urgente reparaties worden wel uitgevoerd, ook bij huurders met griepverschijnselen.
 • Het is niet mogelijk om via onze website een reparatieverzoek in te plannen, omdat ons systeem niet meer dan twee weken vooruit kan plannen. Daarom vragen wij u om na 6 april een nieuwe afspraak in te plannen voor een reparatie. Dit kan via onze website: https://www.lefier.nl/ik-huur/reparaties-en-onderhoud/reparatie-melden/ of telefonisch.

Tijdelijk minder beschikbare huurwoningen 

U ziet op dit moment minder woningaanbod op WoningNet en de website dan u gewend bent. Dat komt omdat wij nu wachten met het aanbieden van woningen totdat de vertrekkende huurder de woning heeft verlaten. Zo zorgen we ervoor dat bezichtigingen in een lege woning plaatsvinden, voor uw gezondheid en die van onze medewerkers.  Ook ontvangen alle corporaties minder huur-opzeggingen op dit moment. We gaan dus wel door met het aanbieden van woningen, maar op een aangepaste manier.

Heeft u betalingsproblemen door het coronavirus?

Kunt u de huur niet betalen, vanwege alle maatregelen rondom het Coronavirus? Bijvoorbeeld omdat u werkt als zzp’er en nu geen inkomen heeft? Of omdat u op basis van een nul uren contract (bijvoorbeeld omdat u in de horeca werkt) nu tijdelijk geen salaris ontvangt? Neem dan contact met ons op, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

U kunt ook op onze website, via Mijn Lefier, een betalingsregeling treffen. U vindt meer info hierover op: https://www.lefier.nl/faq/a7a8ee4b-77d2-4b71-bdc1-cc03eb8f6467

Het kabinet heeft meerdere regelingen voor zelfstandigen getroffen om inkomstenterugval door het Coronavirus op te vangen. Zie: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/

En via de gemeente kunt u als zzp’er aanspraak maken op Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ). Hiervoor kunt u de instanties zelf benaderen. Kijk op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers/financiele-maatregelen

Wij hebben contacten bij verschillende maatschappelijke instanties die u verder kunnen helpen. Hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe sneller we u kunnen helpen. U kunt ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bellen op 088 20 33 000 of stuur een mailtje naar incasso@lefier.nl. Wij zoeken dan samen met u naar een oplossing.

Algemene adviezen

 • Was uw handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geen handen schudden.
 • Houd afstand.

We brengen deze hygiënemaatregelen dagelijks extra onder de aandacht bij onze medewerkers.