Metamorfose voor studentenflat Esdoonstraat

Na de vernieuwing van de Dragant vorig jaar krijgt ook de studentenflat aan de Esdoornlaan een grondige metamorfose. De buitenkant wordt volledig vernieuwd en uitgebouwd. De studentenwoningen zelf worden groter en krijgen meer voorzieningen. Na de verbouwing is de Esdoornflat aardbevingsbestendig, gasloos en aangesloten op een warmtenet. Studenten én omwonenden zijn blij met deze vernieuwing. Volgend voorjaar kunnen de eerste studenten al naar hun nieuwe woning verhuizen. 

Transformatie 

De Esdoornflat is één van de drie studentenflats van Lefier in de Groningse wijk SelwerdDe flat bestaat uit onzelfstandige kamers van ca. 12 m2. Deze worden getransformeerd tot 321 semi-zelfstandige studentenkamers van ca. 19 m2. De gevels worden naar voren geplaatst waardoor de kamers groter worden en een eigen badkamer inclusief toilet krijgen. Naast het transformeren van de kamers vindt er een verduurzamingsslag plaats door de flat aan te sluiten op Warmtestad en daarmee gasloos te maken. Bouwpartner Van Wijnen, die opdracht heeft gekregen voor de bouw, gaat in het voorjaar van 2021 de flat opleveren. 

Eigen voorzieningen 

Studenten hechten veel waarde aan eigen sanitaire voorzieningen. Voorheen deelden de studenten in de flat de keuken, badkamer en toilet met ca. 15 huisgenoten. Straks delen studenten alleen de keuken nog met ca. 7 huisgenoten. Met dit project speelt Lefier in op de veranderende woonwensen van bestaande en toekomstige studenten. 

Wijkvernieuwing Selwerd 

Onder de naam Sunny Selwerd vinden momenteel veel activiteiten plaats om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. De aanpak van de studentenflats in Selwerd maakt deel uit van deze wijkvernieuwing en draagt bij aan het aantrekkelijker maken van de woonomgeving. 

Startsein 

De bouw is op 14 februari 2020 feestelijk gestart met de onthulling van het bouwbord.