Vertaal deze pagina

18-1-2019

Nieuwbouw Antillenstraat krijgt gezicht

Al een tijdje liggen er plannen om te bouwen op de hoek Antillenstraat/Korreweg. Inmiddels is het ontwerp van KAW Architecten concreet en gaat Lefier hier 124 huurappartementen realiseren. Alle appartementen worden aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd.

Twee- en driekamerappartementen

Op de plek waar eerder een school stond verrijst straks een appartementengebouw van vier lagen die aan de kant van het Van Starkenborghkanaal doorloopt in een woontoren van 13 lagen hoog. De twee- en driekamerappartementen hebben een oppervlakte van ca. 50 tot ca. 80 m². Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren, onder andere op het binnenterrein aan de Antillenstraat. De appartementen krijgen een huurprijs van ca. € 593,-.

Betaalbare appartementen

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier: “Met de gemeente hebben we afspraken gemaakt om fors te blijven investeren in betaalbare huurwoningen. Met de bouw van deze 124 appartementen maken we weer een mooie stap”. 

Aan het Van Starkenborghkanaal

In de Korrewegwijk is alles binnen handbereik: scholen, diverse winkels, sportvoorzieningen en ook het centrum is dichtbij. Het complex heeft een mooie ligging aan het Van Starkenborghkanaal. De strook aan de oostzijde van het gebouw wordt ingericht als ecozone. Langs het water komt een openbare toegankelijke strook.

Planning

Het voorontwerp is kortgeleden goedgekeurd door de welstand. Het plan kan nu verder uitgewerkt worden. Naar verwachting start de bouw begin 2020.