30-3-2020

Samen staan we sterk: tips om de coronacrisis goed door te komen

Het zijn bijzondere en heftige tijden voor ons allemaal. Iedereen moet zijn weg vinden de coronacrisis en de maatregelen die van kracht zijn.

Het zijn bijzondere en heftige tijden voor ons allemaal. Iedereen moet zijn weg vinden de coronacrisis. Misschien bent u werkzaam in de zorg en moet u nu extra hard werken om mensen te helpen om gezond te blijven of weer gezond te worden, terwijl u zelf ook gezond moet blijven. Of u kunt tijdelijk minder werken, bijvoorbeeld omdat u in de horeca of sport werkt. En weer andere mensen werken nu vanuit hun huis en proberen dit te combineren met het activeren van de kinderen voor de online schooltaken. We komen in principe alleen nog buiten voor de boodschappen, blijven op gepaste afstand van elkaar en zijn extra scherp op hygiëne en gezondheidsklachten. Kortom, iedereen merkt iets van de coronacrisis.

We zitten samen in dit schuitje. En dat zorgt ook dat hele mooie initiatieven in de samenleving ontstaan om elkaar hier doorheen te helpen. Zoals hartverwarmende initiatieven om eenzaamheid onder ouderen en kwetsbaren te bestrijden, maar ook ideeën om bijvoorbeeld de hygiëne in de woonomgeving te optimaliseren.

Deze mooie ideeën en handige tips delen we hier graag met u:

Eenzaamheid

Voelt u zich alleen en heeft u behoefte aan een belletje van één van onze medewerkers? Dan kunt u uw naam en telefoonnummer aan ons doorgeven via: info@lefier.nl of bel naar 088 20 33 000.

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen ook terecht bij Sedna. Sedna is gestart met "praatje met een maatje", een telefonische luisterlijn voor de inwoners van Emmen. Wil je even met iemand praten? Het team van 'praatje met een maatje' staat voor je klaar. Zij zijn van ma t/m vrij van 9 tot 16 uur te bereiken via 0591 680 801.

Inwoners van de gemeente Groningen kunnen vanaf vandaag terecht Heel Groningen Helpt. De hulplijn Heel Groningen Helpt, telefoonnummer 050 211 04 28, is van ma t/m vrij van 9-16 uur bereikbaar. Voor alle Groningers die verplicht thuiszitten tijdens deze coronacrisis.

App voor ouderen
De Sociaal Goud app is een applicatie die ouderen in verbinding brengt met de rest van samenleving. Via de app schakelen ouderen op een laagdrempelige manier iemand in voor het uitvoeren van een klusje. Daarnaast is het in de app mogelijk om een buddy aan te vragen of om je aan te melden als buddy. In de activiteitenkalender is te zien welke activiteiten er worden georganiseerd vanuit Sociaal Goud waaraan je kunt deelnemen. Klik hier voor meer informatie.  

Betalingsproblemen

Heeft u door het coronavirus minder werk en inkomsten, dan zijn er diverse regelingen waarvoor u in aanmerking komt. Ook wij denken graag met u mee over een betalingsregeling met Lefier, om te voorkomen dat u in de schulden of problemen raakt. Klik hier voor een overzicht.

Reparaties

Vanaf dinsdag 2 juni voeren wij weer alle reparaties uit met in achtneming van de bekende corona maatregelen. Gelukkig zijn er ook veel onderhoudsklussen die u eenvoudig zelf kunt doen. In korte filmpjes legt onze vakman Nico u dit stap voor stap uit.

Zie: https://www.lefier.nl/ik-huur/reparaties-en-onderhoud/onderhoudstips-de-vakman-legt-uit/

Overlast

Tijdens de Corona crisis moet u meer thuis blijven. Net als uw buren. Dat kan ervoor zorgen dat u juist in deze tijd meer last of overlast ervaart van uw buren. Bureau WoonTalent heeft een informatieve website waar zij tips en advies geven om met deze situatie om te gaan. Klik hier voor de website 'Overlast van buren'