Appartementen Lewenborg

De Groningse wijk Lewenborg krijgt er 38 sociale huurappartementen bij. Aan de Ra bouwen we samen met Dura Vermeer Bouw een nieuw complex. Er komen 10 appartementen met twee slaapkamers en 28 appartementen met 1 slaapkamer. Daarbij komen 18 parkeerplaatsen, die ook worden verhuurd.

De appartementen zijn duurzaam

Ze hebben onder andere een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast hebben we ook aan de natuur gedacht. Huismussen, Gierzwaluwen en vleermuizen krijgen een nieuw thuis in diverse nestkasten.

Huurders van een grote woning in Lewenborg krijgen voorrang

Huurders van Lefier in een huis met drie of meer slaapkamers krijgen voorrang bij de verhuur. Daarmee komen er weer huizen vrij voor gezinnen in de wijk. Meerdere huurders in Lewenborg hadden hier belangstelling voor. Zij konden eind mei al hun nieuwe appartement bekijken. 

Eerste huizen klaar op 18 juli, de rest in augustus

Er was een kleine vertraging, maar nu is het gebouw bijna klaar. Mensen die met voorrang mogen verhuizen krijgen op 18 juli 2024 de sleutel. Daarna maakt de aannemer de overige woningen af. Deze zijn in augustus klaar. 

Vanaf begin juli staan de overige woningen op WoningNet

Heb je belangstelling? Dan kun je via WoningNet reageren. Op 23 juli kun je de appartementen bezichtigen. In de loop van augustus krijgen nieuwe huurders de sleutel. 

Benieuwd naar de indeling van de appartementen?

In het overzicht hieronder zijn alle plattegronden te vinden. 

Plattegronden

Bouwstroom Noord

De nieuwbouw aan de Midscheeps is een van de projecten van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een samenwerking van 5 woningcorporaties (Actium, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice) en 2 bouwbedrijven (Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe). Het doel is om in korte tijd veel nieuwbouw te realiseren, door samen te werken en van elkaar te leren. Zo kunnen we de processen vereenvoudigen, standaardiseren en versnellen. Want de vraag naar woningen is groot.