Besparen

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in de wereld. Plotseling is aardgas heel duur geworden. En dat lijkt voorlopig niet te veranderen. Miljoenen mensen krijgen te maken met een veel hogere energierekening. Daarom is besparen op energie belangrijker dan ooit. Lefier helpt u hierbij. Op deze pagina vind je adviezen, tips en manieren om minder gas en stroom te gebruiken.

Hoe kunnen we je helpen? 

Hou deze pagina in de gaten. Want we proberen je op heel veel manieren te helpen. We delen bijvoorbeeld pakketten uit met energiebesparende middelen. Zoals tochtband. Daarnaast gaan we op nóg meer woningen zonnepanelen leggen. En werken we harder dan ooit aan het duurzaam maken van woningen met een slecht energielabel. 

Heb je zelf een goed idee om energie te besparen? Laat het ons dan weten.

Wat doet Lefier voor je?

Het liefst zouden wij alle woningen die slecht geïsoleerd zijn meteen duurzaam maken. Helaas is dat onmogelijk. Daarom hebben we nog een paar jaar nodig. Dus ook jouw woning komt aan de beurt. Moet je nog even wachten? Dan helpen we je alvast met tips en hulpmiddelen om energie te besparen.

Wanneer ben ik aan de beurt?

We proberen zoveel mogelijk de huizen met de slechtste energielabels als eerste aan te pakken. Want in woningen met weinig isolatie is de energierekening het hoogst. We plannen de werkzaamheden lang vooruit. Want alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat binnen een paar jaar alle huurwoningen van Lefier energielabel D of beter hebben. 

Energiebesparende middelen

Met simpele hulpmiddelen kun je snel energie besparen. Tochtband voorkomt dat koude lucht langs deuren en kieren je woning binnenkomt. En met een brievenbusborstel zorg je ervoor dat er geen kou door de brievenbus gaat. Ledlampen verbruiken veel minder stroom dan ouderwetse gloeilampen. Kortom, met dit soort simpele middelen bespaar je al gauw enkele tientjes per jaar. Misschien zelfs wel meer. 
Deze herfst en winter delen we pakketten met dit soort middelen uit aan bewoners van slecht geïsoleerde woningen. Dat doen we per buurt en wijk. Als jouw straat aan de beurt is, krijg je van ons een brief. Daarin lees je hoe je een tasje met spullen kunt krijgen. 

Kiezen of delen

Het liefst zouden we alle huurders meteen helpen aan een energiezuinige woning. Maar op dit moment is het moeilijk om voldoende spullen in te kopen. We krijgen bijvoorbeeld minder zonnepanelen binnen dan we zouden willen. Ook zijn er te weinig vaklieden die het werk kunnen doen. 

Daarom vragen we je begrip voor het lange wachten. We moeten immers kiezen. We proberen zoveel mogelijk de woningen met de minste isolatie als eerste op te knappen. En we delen de energiedisplays uit aan huurders die er het meeste aan hebben. Wil je weten wanneer jij aan de beurt bent? We doen ons best het je te vertellen, maar in sommige gevallen weten wij het ook nog niet precies.