Vertaal deze pagina

16-4-2018

Nieuwbouw Molukkenstraat gestart

De Molukkenstraat krijgt er 68 nieuwbouwappartementen bij. Lefier bouwt 34 sociale huurappartementen. Op de naastgelegen locatie bouwt bouwgroep Dijkstra Draisma nog eens 34 vrije sector huurappartementen. Donderdag 12 april gaf wethouder Roeland van der Schaaf het startsein voor de bouw van de 34 sociale huurappartementen.

Nieuwbouw gasloos en energiezuinige appartementen

De 34 driekamerappartementen krijgen een oppervlakte van 70m² en een huurprijs van € 597,- per maand. Alle appartementen krijgen een eigen fietsenberging en liggen op een steenworpafstand van het Molukkenpark. De inrichting van het achterterrein wordt samen met omwonenden opgepakt. De appartementen worden gasloos en energiezuinig gebouwd door middel van een warmtepomp en zonnepanelen.

Startsein

Wethouder Roeland van der Schaaf sloeg afgelopen donderdag de eerste paal en gaf daarmee het officiële startsein voor de bouw. Samen met Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier en Erik Nicolai, directieteam Bouwgroep Dijkstra Draisma onthulde de wethouder het bouwbord. Naar verwachting krijgen de nieuwe huurders in het voorjaar van 2019 de sleutel van hun nieuwe woning.

Wijkvernieuwing

In de Nieuw Indische Buurt wordt sinds 2005 gewerkt aan wijkvernieuwing met als doel ervoor te zorgen dat de wijk prettig leefbaar blijft. Waar ooit portieketagewoningen stonden, staan nu moderne appartementen en eengezinswoningen met tuin. Deze nieuwbouw is de afronding van de wijkvernieuwing in de Nieuw Indische Buurt. “We zijn blij dat we met dit project kunnen bijdragen aan een gevarieerde en duurzame wijk”, zeggen Pieter Witzenburg en Erik Nicolai.

Veiligheid

Veiligheid op de bouw is niet alleen voor het bouwpersoneel belangrijk, maar ook voor de mensen er om heen. Daarom liet Bouwgroep Dijkstra Draisma tientallen kinderen uit de wijk 'spelenderwijs' kennis maken met veiligheid door middel van een quiz.