24-9-2019

Bewoners Meerveld ontwerpen tuin onder leiding van TV Tuinman Lodewijk Hoekstra

Iedereen heeft groene vingers!
Bewoners van het Meerveld zijn afgelopen weekend (zaterdag 21 september) aan de slag gegaan met de inrichting van hun tuin. Dat deden ze samen met TV-tuinman Lodewijk Hoekstra.  

In 2018 zijn de huizen in het Meerveld gerenoveerd door bouwbedrijf Heijmans. Om dit project samen met de bewoners af te sluiten kregen zij een workshop van NL Greenlabel aangeboden.

Duurzaam en gemak

Tuinman Lodewijk Hoekstra vertelde dat hij al jarenlang bezig is met tuinen. De laatste jaren is er veel meer oog voor duurzaamheid in de tuin. Geen gebruik meer van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Maar ook zorgen voor een goede wateropvang naast afwatering en insecten uitnodigen in de tuin. Hij liet zien hoe dit met eenvoudige middelen kan. Bijvoorbeeld door het stekken van vaste planten en het plaatsen van een regenton in de tuin. Of het hergebruik van materialen als pallets en tegels bij de herinrichting van de tuin.

De bewoners gingen hierna enthousiast aan de gang met een plan voor hun eigen tuin. Met als basis de plattegrond van de eigen tuin bepaalde men welke sfeer de tuin kon krijgen. Zij werden hierbij geholpen door Lodewijk en medewerkers van het hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen.

“Goed om te zien dat ook een duurzame tuin makkelijk in het onderhoud kan zijn en geen extra kosten heeft” zo vatte een van de deelnemers het samen.

NL Greenlabel stelde een inspiratieboekje beschikbaar voor de aanwezigen met allerlei eenvoudige en creatieve ideeën voor de tuin.

Toekomst

Als de bewoners  in de toekomst meer werk willen maken van het tuinieren in de buurt en hiervoor met elkaar een plan hebben, dan zijn Lefier en Heijmans bereid om hen in de uitvoering van het plan te ondersteunen.