1-10-2019

Klazienaveners zijn nieuwsgierig naar plannen Meridiaan

Afgelopen 26 september kwamen 150 belangstellenden naar de inloopbijeenkomst in Klazienaveen. Centraal stonden de eerste ideeën over de herontwikkeling van de locatie aan de Meridiaan.

Meridiaan
De flats aan de Meridiaan gaan begin 2021 onder de sloophamer. Deze werden gebouwd aan het eind van de zestiger jaren en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Renovatie is geen optie, dit zou in verhouding teveel geld kosten. Bewoners hebben vooral last van tocht en vocht in de flats. Toch is het voor velen een plek waar zij jaren hebben gewoond. Een verhuizing naar een andere (tijdelijke) woning is ingrijpend.

Inloop
Tijdens de bijeenkomst lieten Lefier en architect KAW aan de hand van luchtfoto’s en een maquette zien hoe de eerste ideeën zijn voor de herontwikkeling. Het plan is nu dat er eind 2023 drie nieuwe flatgebouwen zijn gebouwd met ongeveer 50 – 70 appartementen. Daarnaast wordt een rijtje woningen gerealiseerd. Op dit moment zijn afmetingen en huurprijzen nog niet bekend.

Vragen
Zowel bewoners van de huidige flats als omwonenden stelden veel vragen. “Heb ik voorrang op een van de nieuwe appartementen? Hoe kan ik me inschrijven? En, hoe zit het met parkeren bij de nieuwe flats?” waren veelgehoorde vragen. Ook Klazienaveners die nu niet in de flats wonen hebben belangstelling. “Ik wil over een paar jaar kleiner gaan wonen, dus ik wil graag weten wat er nu terugkomt in Klazienaveen”, aldus één van de aanwezigen.

Proces
De huurders van de huidige flats krijgen 18 maanden de tijd om te verhuizen. Zij krijgen in een persoonlijk gesprek uitleg over deze procedure en over het inschrijven voor een andere woning. De eerste plannen voor de Meridiaan krijgen een verdere uitwerking. Wanneer er meer bekend is volgt opnieuw een informatiebijeenkomst om Klazienaveen bij te praten.